Siirry sisältöön
Haku

Matkakustannusten korvaukset vuonna 2024 

Arja Varis
Verohallinto on antanut päätöksen 2024 verovapaista matkakustannusten korvauksista. Sen mukaisesti korvauksia tarkistettu siten, että kilometrikorvaus ja päivärahat nousevat yleisen kustannustason nousun myötä.

Korvausten suuruudesta päättäminen  

Moni saattaa ihmetellä, mistä vuosittain muuttuvat verovapaiden kilometrikorvausten ja päivärahojen summat putkahtavat. Valtion virka- ja työehtosopimusosapuolet valtiovarainministeriö, JUKO, JHL ja Pro ovat solmineet valtion matkakustannuksia koskevan virka- ja työehtosopimuksen ja vuosittain käydään neuvottelut matkakustannusten korvausten muutostarpeesta. Neuvotteluiden pohjana ovat yhdessä sovitut laskentamallit, jotka huomioivat kulloisetkin muutokset kustannustason nousussa. Neuvottelutulos vuoden 2024 osalta syntyi lokakuun lopulla ja se pohjusti myös verohallinnon yleistä päätöstä verovapaiden matkakustannusten korvauksista.  

Korvaukset nousevat 

Uuden saavutetun neuvottelutuloksen mukaisesti 1.1.2024 alkavan vuoden mittaisen ajokilometrien laskentakauden 5 000 ensimmäiseltä kilometriltä 1.1.–31.12.2024 väliseltä ajalta korvaus nousee 53 sentistä  57 senttiin kilometriltä ja on sitä seuraavilta kilometreiltä 50 senttiä kilometriltä. Myös muiden kulkuneuvojen kilometrikorvaukset nousevat vuonna 2024.  

Ensi vuoden alusta kotimaan päiväraha nousee aiemmasta 48 eurosta 51 euroon. Osapäiväraha nousee kahdella eurolla ollen ensi vuonna 24 euroa. Ulkomaan päivärahojen osalta päivärahat nousevat useassa maassa, laskevat muutamissa ja joissakin ulkomaan päiväraha pysyy vuoden 2023 tasolla.

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista.(siirryt toiseen palveluun)

Arja Varis

Edunvalvontapäällikkö

Luonnon-, ympäristö-, ja metsätieteilijöiden liitto LOIMU

Muita artikkeleita samassa kategoriassa

Lait ja sopimukset

Voidaanko liikaa maksettu palkka periä takaisin?

6.06.2024 Arja Varis
Lait ja sopimukset

Nyt alkaa olla viimeiset hetket tarttua mahdollisuuteen pitää vuorotteluvapaata!

15.03.2024 Arja Varis
Lait ja sopimukset

Työttömyysturva muuttuu, oikeus vuorotteluvapaaseen ja aikuiskoulutustukeen lakkaavat

15.03.2024 Outi Parikka